Velkommen til Restaurant Salino!

Velkommen til Italien i Norden

Buongiorno – Velkommen hos Restaurant Salino i Blokhus. Her dyrker vi det italienske køkken fuldt og helt. Vi har en stor passion for Italien, den traditionsrige kultur og fantastiske mad fra støvlelandet. Dén passion vil vi dele med vores gæster i vores hyggelige og stemningsfulde restaurant. Her finder du lækre, klassiske italienske retter til hele familien og udsøgte specialiteter til en romantisk middag for to.

Vores lokaler er naturligvis indrettet med italiensk inspiration med rå mure så du kan opleve den ægte italienske stemning.

Vi dyrker det italienske køkken

Restaurant i Blokhus, som de gør det i Italien

Italiensk passion

Som sagt har vi en passion for Italien, og især det italienske køkken.
Italiensk madlavning er kendt i hele verden for god smag og simple og rene råvarer. Det er ægte og ærlig madlavning, hvor det kan smages at maden er lavet med kærlighed og glæde. Vi ved nemlig at der ikke er noget, der er bedre end en pizza, som er lavet helt rigtigt, på basis af friske, lækre råvarer

Selvom det italienske køkken ofte forbindes med pizza pepperoni og spaghetti bolognese, vil vi gerne sætte fokus på de mange andre lækre retter, som det Italienske køkken har at byde på. Derfor tilbyder vi, udover de traditionelle pizzaer og pastaretter, et bredt udvalg af italienske antipasti. Frasen “Antipasti” betyder faktisk “før pasta”, og består ofte af små, meget lette retter, som blot skal fungere som en lille appetitvækker, inden hovedretten serveres.

Blandt vores antipasti kan I blandt andet vælge imellem bruschetta, italienske lufttørrede skinker og pølser samt forskellige italiensk inspirerede salater.

Simple retter af kvalitetsråvarer

Ét af grundprincipperne i italiensk madlavning er, at smagen fremkaldes af simple, men kvalitetsrige råvarer. Det princip har vi bragt ind i vores køkken, hvor alle vores retter tilberedes helt fra bunden. Vores pizzabunde er hjemmelavede, og de formes alle i hånden, før vi lægger fyld på dem og bager dem. Opskriften på vores pizzabunde er naturligvis hemmelig, men vi garanterer, at den er hentet fra Italien, og at vores pizzaer altid er sprøde og lækre.

Desuden designer vi vores pizzaer, så hver enkelt råvare i fyldet kommer til sin ret. Derfor er vores pizzafyld enkelt, men fyldt med smag. Vi ønsker at være tro mod den italienske pizzatradition, og derfor er de fleste af vores pizzaer også tro mod de pizzaer, som laves på restauranter i Italien.

Ligeledes kan vi tilbyde et bredt udvalg af traditionelle pastaretter, som de serveres i Italien. Igen er det princippet om at maden skal være enkel og smagfuld, der bestemmer, når vi laver vores pastaretter.

Spis efter de italienske traditioner

Det er ingen hemmelighed at italienerne er glade for at spise. Det undrer vel ingen, når indholdet af det italienske køkken tages i betragtning. Den italienske kokkekunst er én af de mest populære verden over.

I Italien er spisebordet derfor et samlingspunkt for familien, hvor de diskuterer dagen.

Egentlig er frokostmåltidet hovedmåltidet for italienere, men retterne fra frokosten er ofte adopteret som aftenretter i andre lande.

Autentisk italiensk spise-oplevelse, for alle og enhver.

Italienerne indtager ofte et varmt to-delt måltid til frokost. Måltidet er delt op i primo, forretten, som ofte består af risotto eller pasta, derefter indtages segundo, andenretten, som ofte består af et stykke kød eller fisk med tilberedte grøntsager til. Den italienske aftensmad er ofte en lettere anretning af salat, ost, oliven, brød eller en pizza. De italienske pizzaer er ofte meget simple, og er ofte kun fyldt med svampe, skinke, grøntsager eller salami, og er derfor ikke lige så tunge, som de pizzaer vi oftest ser i Danmark.

Selvom vi har tilpasset vores menukort, så I også kan nyde vores pastaretter til aften, forholder vi os så autentisk til den italienske spisemåde som muligt.
Vores menukort indeholder både pasta, hovedretter med kød og grøntsager, sødt til dessert og selvfølgelig vores lækre, men simple pizzaer.

Vi byder velkommen på Blokhus´ hyggeligste restaurant, og glæder os til at servere et lille stykke af den italienske kultur.

 

Vi tilbyder også et spændende take-away kort!